Raadpleging 14

0/13 vragen beantwoord

U hoeft uw naam niet op te geven. U blijft anoniem.

Het coronavirus

Afgelopen december brak er een nieuw virus uit in China, genaamd het nieuwe coronavirus. Het coronavirus kan worden overgedragen van dieren op mensen en van mensen op mensen. De meeste patiënten met dit coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten, zoals keelpijn en hoesten. Inmiddels heeft het coronavirus Nederland bereikt en zijn de eerste besmettingen in Noord-Brabant een feit.

  Toelichting geven

Maatregelen

Om te voorkomen dat u ziek wordt, kunt u diverse maatregelen nemen. Volgens het RIVM (Rijksinistituut voor Volksgezondheid en Milieu) is het belangrijk om uw handen regelmatig te wassen, te hoesten en te niezen aan de binnenkant van uw elleboog en papieren zakdoeken te gebruiken.

(Meerdere antwoorden mogelijk)

  Toelichting geven

Volgens de GGD en het RIVM is persoonlijke hygiëne, en de bewustwording daarvan, van belang.

(In welke mate bent u het (on)eens met bovenstaande stelling?)

  Toelichting geven

Momenteel is een run gaande op de mondkapjes en sommige branches (zoals ziekenhuizen en tandartsen) dreigen met een tekort aan mondkapjes. Volgens deskundigen is het dragen van een mondkapje niet nodig voor de gemiddelde gezonde Nederlander.

  Toelichting geven

Supermarkten

Afgelaste evenementen en levensmiddelen inslaan in de supermarkt, het coronavirus leidt soms tot paniekreacties. Sommige mensen slaan vast voldoende voedsel in voor de komst van het coronavirus, zodat ze twee weken vooruit kunnen.

  Toelichting geven

Informatievoorziening

Het coronavirus is op dit moment onderwerp van gesprek in ons land. Via de website van bijvoorbeeld de GGD, het RIVM en het (lokale) nieuws kunt u terecht voor informatie en vragen.

  Toelichting geven

  Toelichting geven

Vakantieplannen

Nu het coronavirus in Nederland vastgesteld is, komen bij Nederlanders vragen naar boven over wat dit voor hen betekent. Kan ik nog op vakantie en wat betekent dit voor mijn vakantieplannen, dat is een vraag die wordt gesteld.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een negatief reisadvies voor bepaalde gebieden zoals China, Noord-Italië en elders.

  Toelichting geven

Tot slot

  Toelichting geven

Om de betrouwbaarheid van de onderzoeken van TipVeghel te waarborgen, vragen wij enkele aanvullende gegevens.

  Toelichting geven

(De letters van uw postcode hoeft u niet in te vullen)

  Toelichting geven

  Toelichting geven

TipVeghel is een onafhankelijk burgerpanel dat de mening vraagt van de inwoners van Veghel over lokale onderwerpen.

  Toelichting geven